home

 
   


Glasfusen, wat samensmelten betekent, is een hobby waar o.a. stukjes glas, glaspoeder en stringers ofwel glasstaafjes, in een oven samen versmolten worden. Eerst worden de kleuren van het glas gekozen en vervolgens gesneden. Hier heb je wel enige vaardigheid voor nodig, maar al doende leer je dit.
Dan worden de verschillende stukjes glas op elkaar gelegd en in de oven versmolten.
In ons Centrum kunnen we alleen kleine objecten maken, zoals sieraden, kleine raamhangers, onderzetters en kleine schaaltjes. De objecten zijn op te vrolijken met b.v. aluminiumstukjes, metaaldraad, stringers, fritten (glasstukjes), millefiori (bloemetjes van glas) e.d. en bailtjes voor sieraden, het hangertje om het te kunnen omhangen.
Het CreatiefCentrum beschikt over een eigen glasfusing oven.
Een pakketje glasplaatjes is tijdens de les aan te schaffen. Het is namelijk belangrijk dat het glas dat je gaat versmelten compatible is. Dat betekent dat het te gebruiken glas hetzelfde uitzettingscoŽfficiŽnt moet hebben om te voorkomen dat het tijdens de fusing in de oven, of later, zou barsten. Daarom mag alleen het glas, dat op het centrum in voorraad is, gebruikt worden.
Een glassnijder en pincet kan men op het Centrum tegen kostprijs aanschaffen.
Andere benodigde gereedschappen zijn aanwezig en door de deelnemers te gebruiken.


Glasfusen  Extra  Fotoboek

 

Terug naar activiteiten

 


Klik op de foto's om vergrotingen te bekijken.

Tolhuis 44-44 - 6537PN Nijmegen - T 024 3452113 - info@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl

Webdesign |
Plonk D-zign | 2010