home

 
     


Boekbinden is het fysiek samenstellen van een boek uit een aantal aparte vellen papier of ander materiaal zoals karton en leer. Het ambacht moet ontstaan zijn in de laatantieke tijd, toen men geschriften niet meer op rollen maar op losse vellen papier ging bewaren. Pas met de komst van de boekdrukkunst is dit ambacht een belangrijke rol gaan vervullen in het bewaren van intellectuele eigendom.
De oorspronkelijke manier van boekbinden. Al vroeg hebben allerhande materieel en niet elektrisch aangedreven machines het werk voor de boekbinder verlicht: de kartonschaar, de verticale en horizontale pers en de rondzetmachine.

Bij het Creatief Centrum zijn alle gereedschappen, persen en een snijmachine aanwezig voor het uitoefenen van dit ambacht.

Een mooie gelegenheid om pocket boekjes die uit elkaar liggen of oude jaargangen van tijdschriften die je wilt bewaren in te binden.

Voor iedereen die zelf wil boekbinden is dit een unieke mogelijkheid voor het maken van je eigen boek, helemaal volgens de regels van de kunst.

Opgeven kan nu al bij de beheerder via telefoon 024-3452113.

Terug naar activiteiten

 

Klik op de foto's om vergrotingen te bekijken


Tolhuis 44-44 - 6537PN Nijmegen - T 024 3452113 - info@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl

Webdesign |
Plonk D-zign | 2010